Oavsett om du har genomgått en större renovering av ditt hem eller om du bara känner att det är dags för en uppfräschning och lite härlig förnyelse, är det inredningen som blir kronan på verket. Även om ditt hem alltid mår bra av fina golv och väggar så är det sättet du inreder på som utstrålar allt från din stil till ditt mående.

Den röda tråden i din inredning

Det finns mängder med sätt att inreda ditt hem på. Du kan välja olika stilar i olika rum eller delar av huset, eller ha en genomgående röd tråd så att allt hänger samman stilmässigt. Atmosfären i ett hem är inte bara beroende av de stora möblerna utan minst lika mycket av de mindre detaljerna. Ett tips är att hitta ett designvarumärke som du älskar och låta det utgöra den omnämnda röda tråden. På det sättet får du ett enhetligt och vackert hem utan för mycket detaljer som spretar åt olika håll. Ett exempel på detta är det svenska designmärket Dorre som tillhandahåller allt från köks- och badutrustning till sängkläder och lampor; allt med fokus på kvalitet och funktionalitet. Är du intresserad av den skandinaviska stilen; lite elegant och sval men ändå ombonad, är Dorre ett utmärkt val för din inredning, både i stort som smått. Hitta inspiration online och botanisera bland dina inredningsfavoriter för att skapa det hem och den atmosfär du längtar efter.

Ditt hem reflekterar ditt mående

Hur väl omhändertaget ditt hem är återspeglar också din energi och ditt inre mående. Mår du bra tenderar du att hålla ditt hem snyggt, städat, rent och organiserat – och på samma sätt gör ett välhållet hem ofta att dina energier och ditt välmående höjs. Detsamma gäller om du inte mår så bra eller har ett hem som ofta är ostädat och där dina saker ligger huller om buller. Det påverkar dig mer än du tror. Så känner du att dina vibbar är låga och du vill hitta sätt att må bättre, kan en ordentlig städning och uppfräschning av ditt hem vara en fantastisk start. Även här kan den minimalistiska, skandinaviska stilen vara att föredra då det är lättare att hålla ordning i ett hem som är lite mer avskalat inredningsmässigt. Det betyder inte att atmosfären försvinner eller att den ombonade känslan uteblir, du skapar den bara med färre medel. Här kan du med fördel jobba mycket med varma, ljusa och jordiga färgskalor för att uppnå den känsla du vill åt, och fokusera på lite stramare detaljer i mattsvart. Huvudsaken är att du ska må bra av din omgivning, och låta din inredning påverka dig positivt.

Author emilia
Published
Categories Design
youplay