Svenskar blir allt mer intresserade av inredning i hemmet och vi lägger mer pengar än tidigare på att skapa ett stilfullt hem. Trenderna när det gäller inredning är många och precis som inom modevärlden förändras de med tiden. Utmaningen är att hitta rätt balans mellan trend, design och personlighet. För alla vill vi ju att vårt hem ska vara en av de platser vi tycker mest om.

Hur skapas ett stilfullt hem med hög trivselfaktor baserat på trendig design och personlig inredning? I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på hur du inreder ditt hem trendigt med hjälp av rätt design. Inspiration och tips på samma gång, häng med!

 

Detaljerna i fokus

Ett sätt för att skapa ett designriktigt hem är att utgå från en bestämd stil. Det kan till exempel vara den skandinaviska designen när det gäller möblemang. Då gäller det att inreda utifrån den ljusa färgbasen med möbler som känns trendiga och funktionella på samma gång. En stilfull soffa i skandinavisk design är en tidlös möbel som genererar en exklusiv känsla i hemmet. För att variera kan du köpa sofföverdrag på Ikea som du sedan byter mellan säsong för att skapa rätt känsla. Ett enkelt sofföverdrag blir med andra ord en viktig detalj i hemmet. Textildesign har just förmågan att skapa liv och rätt stämning i rum och miljöer. Gardiner och filtar i stilfull design är andra exempel på textilier som gör mycket för trivsel och känsla i ett hem.

Föremål och dekoration

För att ge ditt hem en personlighet är tipset att ägna tid åt att inreda rätt med olika typer av designföremål. Ett exempel är tavlor och andra konstnärliga föremål, vilka förgyller väggar och öppna platser i hemmet. På senare tid har konsten blivit en del av e-handeln , vilket gör det enkelt att köpa design med ett enkelt klick. I takt med att tekniken utvecklats har även den grafiska designen blivit konst på olika plan. Olika typer av tryckkonst kan exempelvis med fördel användas när du inreder ditt hem. 3D-konst är spännande väggdesign som sätter en personlig prägel på hemmet.

Hemtrivsel viktigt

Även om ett designriktigt hem till mycket handlar om att inreda trendigt och med rätt föremål är trivseln kanske det mest viktiga. Du ska tycka om att vistas hemma och sättet du inreder på ska kännas rätt för dig. Trender är helt enkelt inte för alla och det gäller att ha en känsla för vilka trender som passar i ditt hem. En klassiker när det gäller stil och trend i hemmet är den minimalistiska designen. Är du dock en person som föredrar mycket möblemang och ombonade miljöer blir lätt den trenden för avskalad för din smak. Det handlar helt enkelt om att skapa en balans mellan trend, design och personlighet. Ditt hem är din borg och hemtrivsel är grundbulten för att skapa ett tryggt, behagligt och älskat hem.

Author emilia
Published
Categories Design
youplay