Mitt hem är min borg och borta bra men hemma bäst är två ordspråk som tydligt förklarar betydelsen av ens hem. Hemma kan du känna dig trygg men också ladda upp dina batterier. Du kan vara dig själv hemma utan att behöva tänka på någon annan. Ett hem är den plats du tillbringar större delen av ditt dygn, vilket gör att det är viktigt att trivas hemma. Genom att designa ditt hem så kan du skapa ett än mer trivsamt hem som du längtar till på dagarna.

 

Hur man designar sitt hem

Om du har bestämt dig för att designa om ditt hem så bör du sätta dig ned i alla rum och fundera ut hur du vill må och vilka upplevelser du vill få då du befinner dig i rummen. Det finns många teman som du kan utgå ifrån eller så kan du designa ditt hem helt i ditt eget tycke och smak. Det går också att blanda gammaldags design med antika möbler i ett rum med ett modernt designat sovrum.

Designen för ett sovrum bör vara utformad på ett sätt som gör att du sover gott om nätterna. I ett sovrum så går det bra att ha lite mörkare färger på väggarna, gärna i lite mörkare blå färg, vilket sägs vara både en rogivande och harmonisk färg. Komplettera ditt designade sovrum med tunga fönstergardiner i samma färgskala och ett matchande bäddset för sängen så kommer du att kunna sova än bättre. Du kan också ha blommor i sovrummet men tänk på att de inte kommer att få lika mycket ljus i sovrummet som i exempelvis vardagsrummet eller köket. I sovrummet så är det också trivsamt med tavlor eller posters som kan få dig att drömma dig bort eller inspireras då du ligger i sängen. Du kan hitta dina tavlor hos Frameit som har ett stort och brett sortiment av tavlor men som också kan rama in dina egna bilder.

Köket – hemmets mötesplats

Köket är den plats där du och din familj vistas mest. I köket träffas familjen för att äta men här dricker man oftast även kaffe, framför allt då man har besök. Köket är också en lämplig plats för barnen att göra läxorna vid köksbordet, så att de snabbt kan fråga om hjälp, och de viktigaste familjebesluten brukar också fattas i köket. Därför så bör köket få extra uppmärksamhet i samband med att du designar ditt hem. Ljusa färger på väggarna, ljusa och uppmuntrande gardiner, krukväxter i fönstret och inspirerande tavlor på väggarna är en design som passar bra i köket. Har du ett stort kök så kan du också ha finservisen i vitrinskåp men också ställa in en kökssoffa, vilket gör köket lite mysigare.

Ett vardagsrum kan designas nästan hur som helst. Många vill ha sköna soffor att slå sig ned vid så att de kan koppla av då de ser på tv. Andra har skapat ett mysrum av vardagsrummet och ställt in sköna fåtöljer och en bokhylla som är full med böcker. För vardagsrummet är det bara din fantasi som sätter gränserna då det kommer till designen.

Author emilia
Published
Categories Releases

Nya Inlägg

youplay