Shopping för den prismedvetnaDet som är snyggt för en person kanske inte anses vackert för en annan. När det kommer till kläder, till exempel, kan man helt klart uppfatta designen på olika sätt . Spännande att studera är designen i olika samhällsklasser. Det är inte sällan man ser att personer som kategoriseras som att de har det bättre ställt har högre klackar på skorna, dyrare handväskor och mer påkostade solglasögon. När det kommer till kläder och design är människor också mer konjunkturkänsliga. När det går bra för samhället unnar vi oss mer, vi lägger mer pengar på extravaganser.

Ett exempel på status är att ha en dyr handväska och det finns en hel uppsjö att välja mellan. Allt från Chanel (modets Rolls Royce) till väskor från de stora mer prisvänliga klädkedjorna. Vill man ha något mitt emellan är en dkny väska verkligen något att satsa på. Dessa väskor utstrålar lyx samtidigt som att de är överkomliga rent prismässigt. Detta amerikanska kläd-och väskmärket har en mängd varor att erbjuda, både till mer rimliga priser, men även lite lyxigare varor. Du kan till exempel välja att köpa en väska från DKNY som är av en större modell.

 

Om man gillar att shoppa kläder och är intresserad av mode i största allmänhet är det ett bra tips att gå in på en outlet. Här erbjuds man möjligheten att faktiskt kunna köpa den där designerväskan som man alltid har drömt om, men inte har ansett att man har haft råd med. Och det bästa av allt är att det är ingen som ser att väskan är köpt till ett rabatterat pris.

Ha lite is i magen

När man shoppar ska man ha lite is i magen, framförallt om man kanske tillhör den kategori människor som måste kolla på prislappen när man ska inhandla den där väskan man alltid ha velat ha. Ofta har butikerna rea flera gånger per år vilket gör att man inte bara är “förpassad” till till exempel mellandagsrean för att kunna göra ett större klipp. Är den väskan slut på ett ställe som ger rabatt, gå då inte direkt till nästa butik.

 

Ett bra klippVisst är det härligt när man gör ett bra klipp, det tycker de flesta personer. Endorfinpåslaget blir för många människor ganska stort när man köper något man vill ha, framförallt till ett reducerat pris. Ännu större effekt får det hos de personer som har ett mindre ekonomiskt utrymme, man gläds då extra mycket.

När man ser sig runt omkring, framförallt om man bor i en större stad, så reflekterar man inte alltid över att folk kommer från olika samhällsklasser. Faktum är att samhället är mer uppdelat än vad man vid första ögonkastet uppfattar. Och tro det eller ej, människor dömer varandra efter utseende och klädstil mycket mer än vad de vill erkänna. Genom vissa accessoarer och en viss stil på kläderna kan en människa förmedla så mycket mer än vad hon tror. Designen på kläderna är ett sätt att uttrycka sig på, oavsett vilken samhällskategori man tillhör.

Author emilia
Published
Categories Design
youplay